Syrop imbirowy
Aromatyczny syrop imbirowy wytwarzany z tłoczonego soku imbirowego, cukru trzcinowego oraz tłoczonego soku z cytryny. Produkcję syropu oparliśmy na recepturze, która wyklucza używanie zbędnych dodatków. Polecamy dodawać go do herbaty, grzańca, napojów i deserów.
Syrop imbirowy:
Wzmacnia układ krwionośny
Tradycyjny i naturalny sok malinowy wspomaga prawidłową pracę układu krwionośnego. Maliny obniżają ciśnienie krwi, wzmacniają serce i mają działanie przeciwmiażdżycowe dzięki minerałom w nich zawartym. Syropy z malin są słodkie, a przy tym naturalne i pozbawione konserwantów - mogą je więc pić osoby starsze, które zmagają się z nadciśnieniem.
W leczeniu choroby
Syrop malinowy to naturalny lek na przeziębienie. Maliny są środkiem przeciwgorączkowym i napotnym. Kwas salicylowy pobudza gruczoły potowe, a olejki eteryczne zawarte w malinach rozgrzewają. Naturalny syrop malinowy można dodać do herbaty lub rozcieńczyć w wodzie - w takiej formie pokochają go przede wszystkim dzieci.
Zawieraja dużo witamin
Maliny to skarbnica wielu witamin. Wiemy o tym i nie zamierzamy ich przesadnie ulepszać. Nasze syropy składają się wyłącznie z soku i cukru. Zachowują więc wszystkie właściwości odżywcze owoców, z których je wykonano, a do tego znakomicie smakują. Sok malinowy to również naturalny słodzik do wielu wyrobów cukierniczych i napojów.
Leczy układ pokarmowy
Naturalny sok z malin jest obowiązkowy w spiżarni każdego, kto walczy z dolegliwościami żołądkowymi. Maliny hamują rozwój bakterii jelitowych, zmniejszają biegunkę i aktywują cały układ pokarmowy do lepszego działania. Syropy malinowe naszej firmy są pozbawione konserwantów, przez co nie podrażniają delikatnej ściany żołądka.
Składniki: cukier trzcinowy, tłoczony sok z imbiru 41%, tłoczony sok z cytryn
Wartość odżywcza w 100 ml produktu:
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
Węglowodany: 48 g
w tym cukry 48 g
Białko 0,4 g
Sól 0 g
Wartość energetyczna w 100 ml produktu: 823 kJ / 194kcal
pojemność 500 ml
Data ważności: 18 miesięcy