Bio lemoniada korzenna
Aromatyczna lemoniada bio otrzymana z połączenia soku tłoczonego bio, wody z dodatkiem wyciągu z przypraw korzennych bio – goździków, cynamonu i imbiru oraz cukru trzcinowego bio,. Poddana pasteryzacji, filtracji zgrubnej i rozlewie na gorąco.
Imbir dobry na wszystko
Imbir leczy stany zapalne błony śluzowej, jamy ustnej i bóle gardła, działa przeciwko przeziębieniu, katarowi oraz przeciwko infekcji grypowej.
Potwierdzona skuteczność
Imbir rozrzedza również krew, obniża poziom cholesterolu we krwi i łagodzi dolegliwości reumatyczne.
Goździki i cynamon
Mają właściwości bakteriobójcze i przeciwwirusowe. Pobudzają system odpornościowy organizmu, działają przeciwzapalnie.
Idealne połączenie
W połączeniu z sokiem jabłkowym, nasz sok jest idealnym źródłem witaminy C, potasu, żelaza, magnezu, miedzi, krzemu, cynku, beta-karotenu, kwercytyny i mnóstwa pektyn.
Składniki: woda, tłoczone soki owocowe bio 20% (sok jabłkowy, sok z cytryny), cukier trzcinowy bio, przyprawy korzenne bio 1,48% ( tłoczony sok z imbiru, cynamon, goździki).
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Tłuszcz: 0,28 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,05 g
Węglowodany: 10,87 g
w tym cukry 9,48 g
Białko 0,1 g
Sól 0 g
Wartość energetyczna w 100g produktu: 182 kJ / 43 kcal
Pojemność: 275 ml
PL-EKO-01 / Rolnictwo Polska
Termin przydatności: 18 miesięcy