Sok jabłkowy z czarnym bzem
tłoczony nieklarowany
Czarny bez – znana stara roślina używana jako lekarstwo. W połączeniu z sokiem jabłkowym czarny bez uzyskuje pełnię smaku łagodząc ostrą gorzkawą nutę owocu czarnego bzu. Ten sok znakomicie nadaje się by przyrządzić z niego kisiel.
Skuteczny w wielu schorzeniach
Zalecany przy grypach i przeziębieniach, chorobach gośćcowych, reumatycznych, chorobach nerek stanach zapalnych żołądka, nerwobólach oraz ogólnego wyczerpania organizmu.
Zabójca toksyn
Owoce czarnego bzu należą do leków usuwających z organizmu produkty przemiany materii oraz egzogenne toksyny.
Oczyszcza krew
Czarny bez jest środkiem napotnym czyszczącym krew.
Bomba witaminowa
Owoce czarnego bzu zawierają witaminy takie jak: B2, B6, PP, C, H.
Sok jabłkowy
Sok z czarnego bzu
Składniki: 88% soku jabłkowego, 12% soku z czarnego bzu.
Wartość odżywcza w 100 ml produktu:
Tłuszcz: 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 11 g
w tym cukry 10 g
Białko 0,1 g
Sól 0 g
Wartość energetyczna w 100 ml produktu: 184 kJ / 44 kcal
mała butelka: 250 ml
duża butelka: 700 ml
Data ważności soków: 18 miesięcy