Ocet cydrowy
Nasz ocet cydrowy powstał z w pełni dojrzałego cydru a następnie leżakował w dębowych beczkach.Produkt gotowy do bezpośredniego spożycia.
Działanie przeciw-
bakteryjne
Ocet jabłkowy ma działanie przeciwbakteryjne, obniża poziom glukozy we krwi, wpływa korzystnie na układ krążenia i może pomagać w odchudzaniu.
Profilaktyka
W ramach profilaktyki warto codziennie rano, na czczo, wypijać szklankę ciepłej wody z dodatkiem łyżki octu jabłkowego i łyżeczki nierafinowanego miodu, który wzmacnia działanie octu
Dla zdrowia
Ponieważ jest produktem powstałym w skutek naturalnej fermentacji, jest źródłem bakterii probiotycznych sprzyjających zdrowiu. Ocet jabłkowy pity na czczo sprzyja utrzymaniu odpowiedniego środowiska kwasowości żołądka. Ocet wspomaga leczenie bólu stawów i zapobiega zapaleniom.
Źródło witamin
Ocet jabłkowy ceniony jest ze względu na dużą zawartość potasu, fosforu, chloru, sodu, magnezu, wapnia, siarki, żelaza, fluoru i krzemu. To bogate źródło witamin, np. z grupy B. Zawiera także witaminy A, C, E, P oraz beta-karoten, kwas mlekowy, cytrynowy i octowy.
Składniki: 100% octu cydrowego
2,1 % kwasowości.
Termin przydatności: 18 miesięcy